Review: Gerber Freescape Camp Saw

free scape camp saw gerber

De Gerber Freescape Camp Saw blinkt uit in functionaliteit, veiligheid en compactheid. Deze topper op zaaggebied bezit tal van features welke extra bijzonder zijn en daadwerkelijk iets nuttigs toevoegen aan de outdoor zaag markt.

Tuurlijk, er zijn meer compacte zagen voor outdoor toepassingen te vinden. Denk aan de bekende vouwzagen met houten of kunststof greep en het zaagje aan je zakmes of multi-tool. Ook zijn er de bekende rode zagen die een langer en groter zaagblad hebben. Toch is de Gerber Freescape Camp Saw one of a kind en vult het een leeg gat op de zaag markt. Dit is waarom jij als outdoorsman de Gerber Freescape Camp Saw wel kan waarderen.

gerber freescape campsaw recensie

Specificaties: Uitgevouwen afmetingen: 14.5” x 7.0 x 1.1” (36.8 x 17.8 x 2.8 cm) | Gesloten afmetingen: 13.8” x 1.8” x 1.1” (35.1 x 4.6 x 2.8 cm) | Zaagblad: 12” (30.5 cm) | Gewicht: 14.8 oz (420 g) | Materiaal greep: Glass-filled nylon w/ overmold | Frame staal: 2Cr13 | Kan vlak worden ingevouwen zonder onderdelen te moeten demonteren | Geschikt voor standaard 12″ zaagbladen | 4 hoekpunten om bruikbare zaag oppervlakte te maximaliseren.

gerber freescape campsaw recensie

Wat direct opvalt aan deze indrukwekkende zaag is de opvallende groene kleur in combinatie met zwart. Het gebruikte staal voor het frame is 2Cr13 roestvrijstaal welke eveneens geschikt is voor een black-oxide behandeling waardoor dit stuk gereedschap extreem resistent wordt tegen corrosie. Het logo met de tipi tent op de ergonomische en comfortabele greep geeft al aan dat deze zaag niet alleen voor de diehard bushcrafter bedoeld is, maar eveneens van groot nut is voor tuinieren en kamperen. Een tak, boom of haardvuur is eenvoudig te verzagen met deze Gerber Freescape Camp Saw. Maar er is meer.

Wat deze zaag zo bijzonder maakt is het zeer compacte formaat in combinatie met het ijzersterke frame en de grootte van de tanden van het zaagblad. Vouwzagen zijn inderdaad compact, maar beschikken over fijnere zaagbladen. Bovendien kan bij zware toepassingen en gebruik, het blad knikken of kan er een boggel ontstaan. Dit doordat de zaag alleen aan het handvat vastzit en niet aan 2 zijden gespannen wordt. De Gerber Freescape Camp Saw heeft opgevouwen het formaat van een vouwzaag en heeft uitgevouwen de capaciteiten van een veel grotere boomzaag. Dat maakt deze zaag een must en een ware aanwinst voor iedere tuinierder, houtstoker, bushcrafter en kampeerder.

gerber freescape campsaw recensie

Eenmaal ingevouwen kan deze compacte zaag eenvoudig meegenomen worden in je backpack en zal de zaag geen schade aan de andere spullen in je tas aanrichten doordat het zaagblad verzonken ligt in een veilige sleuf.

Een echte MUSTHAVE.

Voor informatie:
Gerbergear.com

recensie gerber freescape zaag