Close

18 juli 2018

Review: DDoptics VOX FX PRO – Test in het veld

ddoptics vox fx pro

Wat direct opvalt aan de DDoptics Nachtfalke VOX FX PRO is de ideale ergonomie en het kwalitatieve materiaalgebruik. De VOX FX PRO ligt heerlijk in de hand en voelt degelijk aan dankzij de slijtvaste rubberen laag van de behuizing.

Wat eveneens in het oog springt, zijn de duidelijke en gebruiksvriendelijke knoppen voor de bediening van deze warmtebeeldkijker. De knoppen zijn aan de bovenzijde gepositioneerd waardoor ze makkelijk te bedienen zijn met de wijsvinger van de hand waarmee de warmtebeeldkijker wordt vastgehouden. Bovendien zijn ze voorzien van duidelijke pictogrammen en kunnen er tijdens het waarnemen van wild met een druk op de knop direct foto of video opnamen worden gemaakt.

ddoptics vox fx pro

Na het inschakelen van de DDoptics Nachtfalke VOX FX PRO (eerst volgt een automatische kalibratie) heb je de keuze om wild te observeren in zwart, wit, rood of full color. Om restlicht buiten de deur te houden kijk je door een comfortabele rubberen kap voor de lens. Eenmaal een reebok of wild zwijn gespot, kun je hier nog 3 maal (digitaal) op inzoomen. Met het draaiwiel aan de voorzijde bij de lens is het beeld op elke afstand (t/m 1250 meter) scherp te stellen. De focus is nog extra te finetunen voor mensen met een bril, door aan het kleine tandwieltje naast de kijklens te draaien. Tijdens het observeren is de beeldweergave van de VOX FX PRO zeer stabiel te noemen. Ondanks dat de warmtebeeldkijker met een hand wordt bedient, is het beeld erg rustig en prettig voor het oog.

foto's ddoptics vox fx

Foto: (Links) Tijdens de avond reflecteren de bomen nog de warmte van de avondzon. (Rechts) Een koudbloedige pad.

Door de (zoom) knop met vergrootglas een aantal tellen in te houden verschijnt er nog een extra menu in beeld om overige zaken naar wens van de gebruiker in te stellen. In dit menu kan bijvoorbeeld de WiFi geactiveerd worden. Door vervolgens de DD Optics VOX FX app te downloaden en via WiFi contact te maken met de warmtebeeldkijker, kun je eenvoudig de gemaakte video’s en foto’s naar je telefoon versturen en deze terugkijken in de app. Doormiddel van de meegeleverde kabels kun je de VOX FX PRO daarnaast eenvoudig via een USB aansluiting opladen.

Ook nieuwsgierig geworden? Vraag er naar bij uw dealer en houd deze website en onze Facebook pagina (@mikx b.v.) in de gaten voor meer updates!

vox fx pro mikx

Specificaties DDoptics VOX FX PRO
Detectie afstand: t/m 1250 meter
Beeldfrequentie: 50 Hz
Optische Zoom: 2,5x
Zichtveld: 11×8
Zoom: 2-4x
Detector: VOx
Resolutie: 384×288 px
Lensgrootte: 35 mm
Pitch: 17 um
Modussen: Zwart / Wit / Rood / Full color
Resolutie LCD: 640×480 px
Extra: Geheugen / Wifi / Manuele focus
Opname / Video overdracht: Wel / Video uitgang
Accu / Duur: Geïntegreerd Li-Io / 4 uur
Waterdichtheid: IP66
Afmetingen (LxBxH): 180x70x70
Gewicht: 420 gram
Prijs: 2399,-

ddoptics vox fx pro